01.
İşletme Bakım ve Onarım

İşletme Bakım ve Onarım

Kurumsal

İşletme Bakım ve Onarım

Zorlu Enerji İşletme Bakım ve Onarım Faaliyetleri (O&M) , 1950’li yılların başında temelleri atılan üretim, ihracat, istihdam rakamlarının büyüklüğü ve dünya pazarındaki rekabet gücüyle Türkiye ekonomisinde çok önemli bir yere sahip Zorlu Holding’in dört ana iş kolundan bir tanesi olan Zorlu Enerji şirketlerinden biridir. Zorlu Enerji İşletme Bakım ve Onarım Faaliyetleri (O&M) , enerji sektöründeki ilk Türk bakım ve işletme şirketi olarak 2000 yılında kurulmuştur.

Sektöre Zorlu Enerji’nin Bursa ve Lüleburgaz Doğal Gaz Kombine Çevrim santrallerinin bakım hizmetlerini üstlenerek giren Zorlu Enerji İşletme Bakım ve Onarım Faaliyetleri (O&M); yıllar boyunca tecrübesini sağlam temeller üzerinde geliştirerek bugün dokuz farklı ülkede kojenerasyon ve kombine çevrim termik santraller ile hidroelektrik, rüzgar ve jeotermal santralleri ihtiva eden çok geniş bir müşteri portföyüne işletme ve bakım hizmeti vermektedir.

Sürekli gelişen enerji sektöründe rekabet gücünü korumanın vazgeçilmez gereksinimlerinden biri de etkin işletme ve bakım hizmetidir. Zorlu Enerji İşletme Bakım ve Onarım Faaliyetleri (O&M) misyonunu bu etkin, hızlı ve optimum maliyetli işletme ve bakım hizmetini 7 gün 24 saat sunmak olarak belirlemiştir.

“Kaydedilmemiş iş yapılmamıştır” ilkesini benimseyen Zorlu Enerji İşletme Bakım ve Onarım Faaliyetleri (O&M) , gelişmiş ERP programları kullanarak faaliyetlerinin tamamını online olarak takip ediyor. Bakım planları, sahalarda uygulanan tüm bakım ve iyileştirmelere ait teknik raporlar , santrallerin çalışma saatleri gibi tüm veriler kayıt edilerek titizlikle takip edilmektedir.

Zorlu Enerji İşletme Bakım ve Onarım Faaliyetleri (O&M) ’nin güçlü lojistik ağını destekleyen geniş yedek parça havuzu, tecrübeli işletme ve bakım ekipleri, acil müdahele takımı ve gelişmiş kontrol-otomasyon altyapısı müşterilerine sunduğu yüksek emre amadelik garantisinin güvencesidir.